Websites

Ook online is er op verschillende websites goede informatie te vinden over eetstoornissen. Een aantal websites hebben niet alleen informatie, maar geven ook opties als (telefonische) hulp. Lees meer over een aantal uitgelichte (online) initiatieven op deze pagina.

Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie zet zich in voor de beste jeugdhulp aan kinderen en jongeren met ernstige psychische problemen, waaronder eetstoornissen. Experts van het Kenniscentrum bundelen en vertalen betrouwbare informatie en maken het praktisch toepasbaar. Contact opnemen? Er zijn veel mogelijkheden. Ga direct naar:

WEET

WEET is de Nederlandse patiëntenvereniging voor eetstoornissen. WEET is er voor mensen die te maken hebben met eetproblemen. In de eerste plaats voor patiënten zelf, en daarnaast ook voor ouders, familie, vrienden, docenten en andere naasten.Wil je contact opnemen? Bekijk de website voor alle mogelijkheden:

Nederlandse Academie voor Eetstoornissen

De Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE) is een vereniging voor professionals die werken met patiënten met voedings- en eetstoornissen, en voor de patiënten en hun naasten. De NAE is voornamelijk bedoeld voor professionals. Heb je een vraag of wil je meer weten? Neem dan contact op. Er zijn veel mogelijkheden. Ga direct naar:

Proud2Bme

Proud2Bme is sinds 2009 de grootste online hulpsite van Nederland en België op gebied van eetproblematiek. Op Proud2Bme worden dagelijks blogs en interviews geplaatst over eetproblemen, psychische problemen, gezondheid, gezond eten en zelfacceptatie. Er zijn veel mogelijkheden om contact te zoeken met Proud2Bme. Bekijk ze direct:

99gram.nl

Op 99gram.nl vind je bijna alles over eten, gewicht en uiterlijk. Wil je contact opnemen met 99gram.nl? Check alle mogelijkheden. Ga direct naar:

Stichting Kiem

Stichting Kiem doet er alles aan om jongens, meisjes, mannen en vrouwen met een eetstoornis zo snel mogelijk te helpen. Zij helpen je de weg te vinden naar hulpverleners in Nederland. Zo zorgen we er samen voor dat je terecht kunt bij de juiste instantie en persoon. Op zoek naar contact? Bekijk alle mogelijkheden op de website of ga direct naar de contactpagina:

Stop met wachten

Ook voordat de behandeling écht start kun je van alles doen om jezelf of jouw kind met een eetstoornis te helpen. Op de website kun je een gratis programma vinden met online psycho-educatie lessen. Contact opnemen met Stop met wachten? Er zijn veel mogelijkheden. Bekijk ze direct:

Mentaal Vitaal

Bij Mentaal Vitaal vind je betrouwbare informatie over mentale gezondheid. Zo ook over eetstoornissen. Ook is er een hulplijn voor advies en ondersteuning, voor jezelf of voor iemand in je omgeving met een eetstoornis. Deskundige medewerkers luisteren met aandacht naar je verhaal en denken met je mee. Contact opnemen? Bekijk alle mogelijkheden:

Op zoek naar meer hulpmogelijkheden?

Bekijk welke hulpverleners en initiatieven je allemaal kunnen helpen als je iemand kent met een eetstoornis.

Zoek een zorgverlener bij jou in de buurt

Wil je weten welke zorgverleners er bij jou in de buurt zijn? Op eetstoornissennetwerk.nl kun je gemakkelijk zien welke zorg zich waar bevindt.