Over First EET kit

First EET kit is bedoeld voor mensen die iemand behandelen of kennen met een eetbuistoornis of een vermijdende/restrictieve voedselinnamestoornis (ARFID), anorexia nervosa of boulimia nervosa. De website biedt eerste hulp en ondersteuning tijdens het moeilijke en emotionele proces van herkennen, erkennen, vaststellen en behandelen van een (beginnende) eetstoornis.

De aanleiding

Sinds Covid-19 is het aantal kinderen en jongeren met een (beginnende) eetstoornis sterk gestegen. Door het wegvallen van school, sport en veel andere sociale activiteiten, is het nog moeilijker om een eetstoornis vroeg te signaleren. Daarom is een laagdrempelige tool voor ouders en andere zorgprofessionals meer nodig dan ooit.

Lees meer over waarom het aantal kinderen met een (beginnende) eetstoornis sterk is gestegen in de media:

De First EET kit is geen medisch hulpmiddel en hoeft daarmee niet aan de (strikte) eisen van CE-markering te voldoen.

Het doel

FirstEETkit.nl is een plek met gevalideerde praktische informatie voor Eerste Hulp bij een nieuwe patiënt met een eetstoornis.

Het team

De First EET kit wordt samen met K-EET, kinderartsen, ouders en kinderen ontwikkeld. Ook patiëntenvereniging WEET, NVK, NVvP, de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen zijn betrokken. De website is een initiatief van Annemarie van Bellegem (kinderarts Sociale Pediatrie bij het Emma Kinderziekenhuis, Amsterdam UMC) en is samen met Laura Sonneveld, Patricia Bos, ervaringsdeskundigen, Joke Witteveen, Anke Wammes en Clarine Corstens verder ontwikkeld.

De foto's op deze website zijn gemaakt door fotografe Mafalda Rakoš. Rakoš is geboren in Oostenrijk en werkt in Wenen en Amsterdam. Vanuit haar interesse in antropologie heeft ze verschillende indrukwekkende fotoreeksen over eetstoornissen gemaakt. Deze projecten zijn deels autobiografisch.

Meer informatie vind je op mafaldarakos.com.

Vragen, verbeteringen of andere opmerkingen?

Neem direct contact op met iemand van K-EET