Expertteams

In elke regio in Nederland worden regionale expertteams ingericht. Dit wordt gedaan zodat elk kind met een eetstoornis snel passende hulp krijgt, ongeacht de complexiteit van de vraag en wachtlijsten bij aanbieders (instellingen en vrijgevestigden). Lees meer over expertteams op deze pagina.

Wat kan een expertteam voor jou doen?

Een expertteam bestaat uit deskundigen uit organisaties die jeugdhulp geven. Het team richt zich op complexe zorgvragen. Dat zijn zorgvragen waar de reguliere hulpverlening niet uitkomt. Een expertteam bekijkt de vraag en biedt vervolgens passende hulp voor kinderen en jongeren. Je kunt via de gemeente in contact worden gebracht met expertteams als je met je vraag niet bij een van de andere instanties terecht kunt of het gevoel hebt dat je te lang moet wachten op de juiste hulp. Ben je een professional? Dan kun je kijken of je kunt aansluiten in een expertteam om jouw kennis over eetstoornissen te delen.

Meer weten over welke teams er bestaan en wat ze doen? Lees dan een artikel op vng.nl.

Op zoek naar meer hulpmogelijkheden?

Bekijk welke hulpverleners en initiatieven je allemaal kunnen helpen als je iemand kent met een eetstoornis.

Zoek een zorgverlener bij jou in de buurt

Wil je weten welke zorgverleners er bij jou in de buurt zijn? Op eetstoornissennetwerk.nl kun je gemakkelijk zien welke zorg zich waar bevindt.