First EET Cast (duplicate)
Aflevering 1: Leven tijdens een abnormale situatie: wat is een normale reactie?
Aflevering 2: Support en behandeling. Is er passende hulp voor iedereen?
In deze aflevering bespreken we samen met diëtiste Arwa Badran en hoogleraar eetstoornissen Eric van Furth hoe het precies zit met support en behandeling voor mensen met een eetstoornis. Er zijn vaak lange wachttijden in de zorg, wat kun je doen als je niet direct geholpen kunt worden? En is er eigenlijk wel passende hulp voor iedereen?
Ben jij wellicht gevoelig voor een eetstoornis of heb je een eetstoornis? Dan kan het best zo zijn dat deze podcast triggerend bij je werkt.
Aflevering 3: Wat als sporten leidt tot een eetstoornis?
Wat als gezond bezig zijn doorslaat in een ongezonde gewoonte? Wat als je er een eetprobleem door ontwikkelt? Waar ligt de grens tussen presteren en gezond zijn? We praten erover met diëtist & coach Ricky Frissen en kinderarts Annemarie van Bellegem.
Ben jij wellicht gevoelig voor een eetstoornis of heb je een eetstoornis? Dan kan het best zo zijn dat deze podcast triggerend bij je werkt.
Aflevering 4: Gaan eetstoornissen wel over eten?
In deze aflevering praten we met fotograaf, journalist én auteur Tatjana Almuli en hoogleraar en klinisch psycholoog-psychotherapeut Sandra Mulkens. We hebben het over verschillende soorten eetstoornissen, hun stigma’s en de vraag: gaan eetstoornissen eigenlijk wel over eten?
Ben jij wellicht gevoelig voor een eetstoornis of heb je een eetstoornis? Dan kan het best zo zijn dat deze podcast triggerend bij je werkt.
Aflevering 5: Triggers: wat zijn risicofactoren bij een eetstoornis en wat kun je eraan doen?
Social media, de mode-industrie, onze prestatiemaatschappij, allemaal voorbeelden van mogelijke triggers bij een eetstoornis.
In deze aflevering bespreken met met Julia Vaessen en Nicole Becking over veel voorkomende triggers en wat jij kunt doen om hiermee om te gaan. Julia is met haar platform Amour Chapters actief op Instagram, waar ze inspiratie en steun biedt op het gebied van mentale gezondheid en eetstoornissen. Nicole is kinder- en jeugdpsychiater en werkt op de eetstoornis afdeling bij GGZ organisatie Altrecht.
Aflevering 6: Dubbele diagnose, een eetstoornis gaat over meer dan eten en niet eten
Een eetstoornis is meer dan alleen eten of niet eten. In deze aflevering bespreken we met kinder- en jeugdpsychiater Miranda Fredriks en auteur en ervaringsdeskundige David Samwel waar een eetstoornis 'eigenlijk’ over gaat; namelijk meer dan het woord ‘eetstoornis’ doet vermoeden.
Welke andere problemen komen veelvuldig samen met een eetstoornis voor? Denk bijvoorbeeld aan angst, depressie, trauma’s of ocd. Waarom praten we wel over een gebroken been, maar niet over mentale kneuzing?
Heb jij ook een vraag?
Stel hem dan via Instagram en wie weet wordt jouw vraag wel beantwoord door gasten in de podcast.